LIKE! LIKE! LIKE!

Thursday, October 31, 2013

Hari Terakhir Persekolahan Tahun 2013 :(

         Assalamualaikum,hy!Hari ni aku nk crita sikit pasal tajuk di atas iaitu hari terakhir persekolhan thun 2013...Hmmm seriously aku sesangat la sedih sbb nya thun ni la last aku dpt jmpa Alip dan kwn2 yg lain....Hmm...Alip akn brpndh di Changloon,kwn2 yg len akn amik haluan masing2 iaitu ada akn pergi ke skolh len ada yg stay dan ada yg akn pindh...Tobat sedih kut :/ Dh la cuti skolh dh start,,so agak hppy dan sdih jgak la...yg hppy nya sbb aku akn cuti almost 2 month and yg sedihnya aku akn rndu kwn2 aku,dan x dpt jmpa setiap pgi..:') 23 hari bulan 12 ni pulak tibalah masanya untuk tau result PMR aku..OMG!!! Serious ketaq  dik!dik!dik! baq ag!!Hope aku dpt result g cemerlng dan dpt prgi ke skolh yg lbih baik..klu x dpt skolh yg lbih baik pun maybe akn stay skolh skrg ni or ikut mak aku pergi skolh kt KL :'( . Aku dan badrina cadang nk p skolh sains pokok sena...x taw akn dpt ke x?hope dpt la..:'( Hari ni jgak aku n the geng mnggila di pusat sumber bersma cikgu ani iatu cikgu perpustakaan..huhuh jum kita tngok gmbr kmi mnggila di webcm lptp aku...ahhahah xD





        Hari ni disbbkn hari terakhir persekolhn untk thun 2013 ni skolh aku wt aktiviti mcm2..tpi aku,badrina dan filzah hnya msuk pertndingn reka cipta dngn mnggunakan bhn kitar semula..haha tobat lawak!sbbnya aku buat penguin dngn mnggunakn botol..hahaahha xD tpi nk wt cm mna kmi x dpt hadiah...hmmm.....yg lgi mlawakkn aku bila cikgu yg judge rekacipta aku cikgu kata"Penguin ni gemok dan comel mcm kamu cuma dia lgi chubby"ahhahaha xD hadoiiiii....cikgu mcm tau2 ja kwn2 skolh pakat2 dk bgi gelaran aku sbgai "PENGUIN" ahaha xD knngn ni mmng aku x kn lupa smpai bila2..hahahah xD nak tngok x hasl reka cipta aku gabungan dngn reka cipta badrina dn filzah...jum kita tngok...aha xD

     Hahhaha ! lawak kn???? xD hehehhe aku hnya rekacipta si penguin tu ja..yg len smua rekaan badrina dn filzah....hahahahah xD....cikgu mat izitu cikgu kaunseling dia ckp penguin tu muka mcm muka aku ja...ahahhaha xD ahha acm?comel x penguin aku reka???hahahahah xD lpas kmi buat reka cipta ni kmi lepak2 kt pusat sumber sekolh..lpas aku mula la wt video gila2 dngn alip tpi sorry sbbnya x dk suara,,,hnya nmpak reaksi kmi dua ja..nk tngok x?ahhahhahah jum
video
     Hahah!!!gilakn kmi berdua..haha klu x nk ajak badrina wt video ni tpi dh badrina dk sebok men fb ja...hahhahaha xD.....Alip sbnarnya dia malu nk wt tergegey mcm aku..ahahhah tpi dsbbkn dipaksa sruh buat..ahahahahah xD klu da spa2 yg x suka tngok ni smua long jngn dtg tngok lgi blog aku..trima kasih...^^ aku hnya nk kongsi pa yg aku buat untuk hri ni...so bkn sja2 gedik nk buat smua ni..:D btw lpas aku wt video gila ni aku mula la dtg prangai aku yg gila2 dn tergegey ni iatu aku tngkp gmbr wan,badrina dn kwn2 yg len msa kt PSS xD nk tngok x??haha jum2


         Hahha ! nmpk brtapa tergegeynya aku bila bergmbr dngn kwn2..--"hahahha so what?ada aku kesah !so inilh gmbr thun terakhir persekolhn aku pada thun 2013 ni..^^ thun ni bnyk sungguh knngn manis dn knngn pahit,,:') sgala memori untk thun aku aku akn ingt sllu..:') x sngka btul thun 2013 ni nk abih dah..dn aku pulak x sngka akn masuk form 4 ahahhaha xD lgi brapa thun g aku nk skolh..hahhahaahha lpas abih skolh mnngh msuk universiti pulak..ahhaahah xD nmpk x ketergegey dia disitu..huhuhuh ! xD  so smpai dsini jela aku updte untuk hari ni dan kisah hri terakhir aku skolh..:)) so,,,take care smua ....:) bye2

Tuesday, October 22, 2013

Rindu dekat spupu kecik ni Ainul Mardhiah

      assalamualaikum,,,hah~!!!todia2..!!mai dah cek bedah ni...ahahhahah......xD hri ni dsbbkn aku bosan dk rumah dan x taw nk buat benda pa,,,,aku updte la blog aku yg cun melecun ni...!!! hah!!!~ todia2!!!! dia pelan nak menggila dh...hahahah xP hri ni aku nk crita yg aku bru lega dri demam+batuk & so on la....ahhaha x)aku x p skolh bnyk hri dh.....hmmm rndu pulok dkt kwn2 skolh aku..ahaha xP *buat trokk :P Esok bru aku bley p skolh...yahooooo!!!!!! kbetuln esk alip n the geng ada lwn futsal dkt skolh aku so,,,bley tngok jgak....ala mklumlh sjk lpas pmr ni kn kmi (budk2 pmr) bebas dh bukn mksd aku bebas bley pkai bju t shirt msuk skolh i mean dh x blajr dh la...huhuhuhuhuh x) tpi bila p skolh ja x ley bwa fon walaupun lpas pmr :( but it'sokay aku still bley jmpa kwn aku pun dh mnggembirakn aku..:)) Hari tu aku ada twit dngn Aishah Shukri dan nk ajak la dia hang out bila2 dia free,,,then dia ckp x taw lgi sbbnya kwn2 skolh dia pun ajak hang out jgk...so,,aku just say ok jela....huahuahua x) hope dpt kuar ngn dia la sbb kmi dh x jmpa brapa thun dh.....hmmmmm......

       Hari ni jgak aku nk crita yg aku rndu dkt sepupu perempuan kecik aku iaitu Ainul Mardhiah...dia aku pun x taw brapa thun n brapa buln..but dia sesangat la comel.....kdg2 bila dia pkai bju leopard aku nk tergelak pun ada dh la muka chubby dia n snyum comel2 dia tu buat aku rsa mcm kucing comel....huahuahu......mata dia bula mcm pkai lens kdg2 muka dia mcm zamn aku kecik2 pun ada.....huhuhuhu...^^ by the way,horhhh~! dia speaking pulokkk! xD ahahahhahah.......by the way spupu kecik aku ni dia cerdas gila kut....klu aku dkung ja dia dia mesti buat lembik bdan dia sbb nk lpaskn diri dri aku...--" dia ni suka men sorg2 :3 tpi dia mesra dngn smua org...serious comel kuttt!!!!! >,< ahahha jum kita tngok gmbr spupu kecik aku ni..ehehheheeh

 
  Haha amcm???comel dk????hehehehe bju ni la yg aku ckp gerammm tu!!!>,< comelll siot..mcm korea x??ahhaha prasan p sat :P yg ckp spupu aku ni x comel tu tlong balah dri blog ni ok..trima kasih..:) heehheeheh bdak ni la yg aku ckp aku rndu ni...ahhaahh rndunyaaaaa!!!!!!!! >< ada bnyk lgi spupu aku tpi yg pling rndu skali budak kecik ni la...hahahahaah xD serious miss her so much.......so....smpai d sini jela kut aku updte untuk hri ni hehehehehehe  aku nk p lipat kain sat...ahahahah hah!!!!!nmpk x???? rjin x aku..??ahhahaah maw taw arrrr.....so,,,,,,,,tula.........minta maaf klu tersilap kata ka pa noh...huhuhuhu mcm rya la pulokkk ahhahh ok pmbca blog aku ni take care ok....love korg smua....assalamualaikum...:)

Wednesday, October 16, 2013

PMR is OVER !!!!!!!

     Assalamualaikum,,:) hy!!! alhmdulillh PMR dah abis dh....fuhhh!!!soalan pun bleh than jgak noh..!!! trutama kertas math paper 1..hehhehehtpi paper 2 math snng gila..:Deheheheh dsbbkn pmr dh abis dh s aku bley enjoy la puas2..!!!! >,<" yeayyyy!!!!!!! heheheh laptp dpt blik,kunci motor pun dpt blik,broadband pun dpt blik apa lgi yg x dpt??hehehe bley diktakan smua dpt blik...hehehehhe....First skali nk ckp slmat hri rya noh..heheheh walaupun dh lepas dh tpi nk wosh jgak..huhuhuhu so what???? da prob? klu da prob set tempat untuk bertumbuk...ahhahahaha im just kidding ok..! heheh amboiiii....speaking pulok budak yg lahir kt lngkawi ni...ahahhaha xD...hari ni aku demam..~ :( tpi ok jgak dmm ni sbbnya ada yang tlong buat bubur and caring about me...hehehehheh xD ish aku ni sjak lpas PMR ni aku keja nk speaking ja..ahahhah so what? x slhkn....kemarin hri rya korban so mesti pkat2 dok mkn dging lembu je noh..jngn jdi lmbu sudh...ahah xD

     Dup!Dap!Dup!Dap! bila trbyng masa nk p amik result pmr nnti...ehheheeheh xD hope aku dpt pling lekeh pun 6A pun jdi la...ahhahaha xD ya allah!! rsa syiok la pulok bila tulis kt blog aku yg cntik ni..!!ehheeh ala mklumlh aku kn dh lma x updte blog...hehehehe....hmmmm see bila aku dmm mcm ni kdg2 tu rsa bosan jgak sbbnya x dpt naik motor..:( but it's okay nnti sht la ni..huhuhuh xD ......bila PMR dah abis cm ni aku rsa mcm rjin pulok nk stdy..ahahahahah 2 la msa sblum2 ni mlas sgt nk stdy la pa la......see skrg bru galok nk pgang buku...aiyooooo!!!!! apa la aku ni pmr dh abis buat pa lagi nk bca buku.....hahahah xD time2 demam cm ni smbil dngr lgu2 jiwang tringt pulok aku knngn2 aku ngn kwn2 aku .....i'm always forgive u :) acewah ayat trokkkk....."aku tau hang trpksa kn....:) klu x trpksa pun aku paham..."hehehe ish pa yg aku mngarut ni..huhuh ni la akibat bila aku sdng demm.......skrg ni dah x dk dah gmbr2 hang out dngn kwn2,x dk lgi crita2 yg hppy dngn kwn2 ,x dk lgi crita yg kelakar dngn kwn2 sbbnya smuanya dh berakhir...mungkin smua dh tahu kut kn.,???so x pyh la crita lgi......:) kita tutup buku lma dan buka buku bru kn..:) lgi pun dah nk dkt hjung thun dh pun...hadoiii touching la pulok bila ckp cm ni...:') ahhahaha xD...next year aku dh 16 years old...so aku mkin lma mkin tua la....adoiiii x sngka sunggoh....xD....

     fuhhh!!!! thun ni jgak aku rsa pasti ada bnda yg sedih dok????ahhahahah nth la....aku men teka ja...ahhahaha xD......btw skolh aku lpas pmr ni depa da wat mcm2 aktiviti....hmmm tpi tula...bnyak pljr yg x dtg..:) ahhaahha xD......so,,,smpai dsini ja kut aku updte untuk hri..sbbnya x dk point dh nk talking2...ahahah xD...so,,,,,mohong maaf la klu ada yg trsinggung prasaan ka,,,skit hti ka,,or wht ever la noh..! heheheheh smoga kita jmpa lgi..bye2!!!!!

Friday, June 28, 2013

#Salam Jumaat 2013

      Assalamualaikum, hy smua! Amboi lmnya aku x updte kt Blog aku yg cntik gila mcm tuan dia ni  kn HAHA ! nmpk aku sdng prasan..eheheh yela kita kna sntiasa bngga dan bersyukur dngn apa yg tuhan kurniakn..x gitu?heheheheh btw sblum aku mula crita2 aku yg prasan best ni aku nk say sorry sbb x updte blog lma mna da sbbnya lani aku hadpi mcm2 msalah conth percubaan pmr smakin hmpit,dan lain2 lgi aku x nk ckp lebih2 sgt soal maslah aku ni tkut ada org print plak kn..hmm never mind..oh x lupa mmasalh di skolh aku buat msa la aku tngok alhmdulillh smakin hari smkin baik dripda sblum2 ni..:D

      Hah!Meh sni aku nk crita untuk hri ni,aku nk bgitau yg aku dpt jdi Mentee Laksamana..Hahha kau adew?hahahahah mentee ni aku pun x taw apa bnda sbnarnya ehhehe depa ckp ank angkt cikgu pun ada,ada yg ckp murid harapn skolh dpt 8A pun ada dn mcm2 lgi org dok kata..ahhahah mulut org biasa lakn ikut sdp rsa mulut depa ja nk ckp pa kn...HAHA PEDULI HAPA AKU! hahah :P asalkn jngn buat fitnah bukn2 pasal aku sdah kn...hmm...mlas nk tulis over sgt tkut ada org trasa sdngkn x kata kt dia pun..:P well,dsbbkn PMR smakin hmpir or yg pling dkat skali ialah PERCUBAAN PMR,aku sbuk dngn klas tmbhn..sbb 2 la aku jrng on internet..HAHA nmpk aku tipu lgi..ahhahah x dew la aku mlas nk updte kt blog2 ni pyh sbb klu nk taw aku bnyk spy ooOOOOoo hehehe hhahah dh tutup bab psal ni..aku bnyk on fb ja dri website aku yg lain2..heheheh....Btw hri ni kn hri jumaat so kpada kaum adam pergi la solt jumaat  ye jngn ponteng pulokk ahhaha...kaum hawa pulok jngn asyik hapad lpto,ipad etc ja nuh p tlong mak hmpa masak nuh...amboiiiii mlas sgt ni!nk kna tibai! hahahha ceh aku ni sruh org pulok dri sndri 2 pun sma ja..:P

    Well2,,amboi nmpk aku tngh speaking tu..ahhahah english hncur baq ag!hahahahh yela kita mna reti sgt speaking2 ni kn..huhuhuh oh lupa nk bgitaw time exam mid year bru2 ni math paper tu aku pling terting ! HAHA bngga2 xD! math paper 2 aku dpat 55 per 60 ahhahah subkek len jngn tnya aku linkoopppppp!xD hahahah ! nk gelak gelak la but aku jnji time percubaan nnti aku nk kasi gempa punya result yg cemerlng..ahhah insyaallh..amin...well mesti pmbca blog aku trtnya tnya mcm mna la aku skrg ni ahhaha la ni aku mlas nk msuh gmbr bnyk2 sgt tkut org tngok then tiru then suka bjet style! hahahah prasan mcm style aku lawa sgt hahah xD peduli hapa aku ! mulut aku :P hmm ini je pun aku nk updte untuk hri ni..ahhaha ! XD PRINT2! :D oppss sorry.! smpai dsini jela aku tulis kt blog aku ni pun..so take care ok jngn jga tepi kain org sngkn tepi kain sndr pun x terjga lgi ok..ehhe bye2....x ckp kt spa2 ok...jngn terllu sesnsitive :) salam jmaat :D

Friday, May 3, 2013

Road To Escape

     Assalamualaikum,hy lma x tngok blog aku ni kn...Mula2 skali sorry sgt2 sbb lma x updte blog sbbnya aku sbuk dngn aktiviti skolh dan sibuk stdy...Maklumlah Exam smkin hmpir..hehhehhe..Hari aku nk crita pasal pada bulan 3 hri ru aku p ESCAPE di Teluk Bahang , Pulau Pinang..hahhah dh msuk blan 5 bru nk updte kisan bulan 2..ahhahah mna lmbt pun kn..heheheh...Aku p Escape ni pun sbb rombongn skolh...Aku p ni Program Sahsiah Waja Diri Anjuran Unit Kokurikulum SMKTL..ahhaha serious best gila kut..!!! tmpat dia mmng best dn permainan dia kt sna pun mmng mncabar..Mula2 aku ingt x maw p tpi dh msa 2 hbis exam untuk blan 1 so apa slhnya klu aku enjoy sat kn,ahhahh so aku pun p la...Program ni pun bukan untuk form 3 sja tpi untuk smua org yg nk p..kakak dan abg2 senior pun ada yg p la..hehehhe alhmdulillh depa pun smua baik2 ja..hehehehhe..kmi jga ada 4 org photogrpher dan 3 org cikgu yang ikut..ahhahahh...

       Ok crita dia masa awal2 2 kmi kena berkumpul kt skolh sblum kul 7 mcm 2 la klu x slap aku then msa  smpai kt skolh msing2 muka mcm bru bngun tdo mklumlh msa kmi p tu 15.2.2013 Hari jumaat..hahahha msa kt berkumpul kt skolh 2 kmi smua pakat2 tolong cikgu angkt brg yg perlu dibawa ke sna..acewah mcm krgn plak ayat aku ni..hehhehe msa dlm bas ada yg tidur dan ada yg tngkp2 gmbr...hahhah dn ada jga yg bersembang....Kami smua yg p msa 2 mmng pakat excited gila la sbb FIRST TIME p sna..hehhehe aku duduk dngn kwn aku Ummi...hheehheh...ni gmbr msa dlm bas


    Gambr ni jela yg aku ada pun..ehheheh....time ni aku excited gila..ahhaha gmbr ni pun kwn classmate aku yg tngkp nma dia, Ridzwan..ahhaha time ni aku x taw yg dia amik gmbr aku..hahah tpi nsib baik cntik jgak..ahhahahha xD prasan p sat..:P Masa ni jgak kmi dlm perjalnn nk berhnti dkt RNR Gurun untuk tukar bju dan pkai bju yg cikgu kmi smua tempah yang ada lmbng ESCAPE...heheheh yg bestnya bju 2 sbbnya wrna merah..Merahkn warna kegmran aku..hhahhahah..Masa sampai dkt Gurun kmi smua dijamu dngn Nasi ayam msak merah...Perhhhhh!!!sedap gila baq ag! aku dan kwn2 aku msa 2 kmi x trus mkn lgi,kmi p tukar bju dlu mklumlh smngat pkai bju ESCAPE..heheheh lpas tukar bju pa smua bru aku dan kwn2 aku p mkn...hehehhe jum kita tngok gmbr yg smpat diambil msa dkt gurun.



     hahahhaha nmpak wajah2 budan yg excited ni..ahhahahah gmbr yg pertma di atas time aku dn kwn2 aku bersma cikgu math dan cikgu yg anjurkn program ni...heheh nma beliau ialah Puan Aidawani..:) serious cikgu aku ni ssesgt spoting...Anak2 beliau pun turut serta dan comel2 gila...xD nmpak x aku sedng bodek cikgu math..hehehehhhe....Btw cntik x bju ESCPE yg cikgu kmi smua tempah??mesti la cntik brani kata x cntik aku tumbuk stgi kut..sekug kurgnya kmi dan p,ampa ada? ehheheheh --" serious bila trgt blik mcm nk ulng ja blik..hehehheeh dan ni plak gmbr abg2 form 6 yg jdi photographer kmi smua..


     hehheeh amcm??? terpegun ka tngok depa 2 ??ahhahah depa ni pun sesgt la spoting dan bley jdi kwn la....hahaha dan dua2 abg senior ni jgk adlah BUDAX HOT di FB! ;)See, bertpa hppynya muka mereka..ahhahahha..ok smbung blik crita,lpas smuanya dh slesai dt gurun kmi pun naik blik bas dan trus pergi ke Escape,Pulau Pinang...xD Dalm bas msa 2 x pyh dok kata la kn mmng bising gila la sbbnya smua time tu pakat2 dh knyg dn x mngelmun mcm pgi2 masa berkumpul 2...hahahha muka pun msing2 dh x mcm bru tido dh..hahahahhaha...Masa dlm bas pkat2 Snap2 gmbr la,nyanyi la,bersembang la,dngr lgu la dan mcm2 lgi...ehehheh klu x slap aku bdax2 yg p ESCAPE ni seramai 40 lbih kut lu x slap aku la..hehhhehe..

      Masa dah smpai tmpay yg kmi nk p masing2 bagaikn rusa masuk ke kmpung ahhahahahah btul ke x tah peribhasa aku ni..heheheh...masing2 muka CUAK..!ehheheheh kmi smua pkat2 ada yg takut pun ada , ada yg x sabaq nk main pun ada hihihihihih..jum kita tngok gmbr msa kmi berkumpul dkt ESCAPE.





       Hhahah amcm pmndngn dia??mcm best ja kn??heheh mmng best pun...permainn dia smunya mncabr...hheheheh see rmai x yg p kem ni??? hahahahha btw gmbr yg ketga ni gmbr ABG hot kita yg excited nk main permainn yg ada kt ESCPE 2...ahhahahah...Ok smbung blik cita lpas cikgu dh bli tiket pa smua kmi smu diberi taklimat sdit dripa cikgu aidawani..cikgu kmi smua ckp "Bila dh msuk dlm,men puas2!men smua bnda yg ada dlm escape ni" ahhahahah so,bila kmi smua msuk ja kt dlm , pa lgi klu bkn mcm cikgu ckp 2 men puas2 la...heheheh tpi kmi dibhgi kpada 2 kumpuln..kumpln 1 smua bdak lelaki ikut cikgu lelaki dn kmpuln kedua smua bdak prempuan ikut cikgu perempuan..hehehehhehhe.First,sblum kmi smua dibhagi kpada 2 kmpulan aku smpat tngok kwn classmate aku,zulkhairie pnnat pokok klpa hahahah nk tngok x dia pnt??hehehhe jum kita tngok


    hahah amcm??hbat x kwn classmate aku pnjat..??hehehehhe msa aku nmpk prmainn ni aku try jgak naik tpi x bley sbb licin..heheheheh...lgi pun pyh gila nk pnt pokok klpa...mcm mna la zmn dlu org mlayu bley pnjt pokok klpa msa time 2 pjjhn Jepun di mlaysia...??hahahahha gmbr nmber dua 2 plk cikgu lelaki yg ikut nma beliu cikgu Hamaruddin...:D Beliau pun bley thn la jgk kespotign dia...ahhahahah xD lpas dbhgi kpada 2 kumpln,kumpuln lelaki pergi main permain seperti gmbr dibwah


      Gmbr diatas kmpln bdak llki merasmikn dlu untuk memain pemainn ni..ahhah serious best dn mncbar..permainn ni dia berperingkt....peringkt yg prtma dia agak snng,peringkt kdua dia agak susah dan ada yg snng dn peringkt ketga sgt mncabar...kmpln bdak2 lelki bnyk yg smpat main smpai ke peringkat yg ketga...Kmln perempuan main permainn ni klu x slap smpai level 1 ja kut time nk naik level 2 hujn trun dngn lebat..tpi msa level 1 pun ada yg tkut dngn tngginya..ahhahahah tpi kmpuln perempuan dpt men permnn yg best jgk dripda permainn ni...seperti gmbr di bwh
See spa yg mndahului kakak senior 2..hehehe xD


   hahahah see aku MENANG!!!!! aku lwn dngn kakak senior...hehehehhe tngok2 spa yg trun dlu...ehehehe aku men permnan ni klu x slap aku 7 kli dh kut mula2 lwn dngn kak senor aku mnng,then men dngn kwn aku,ummi aku mnng jgak,lwan dngn ktua klas aku,anif aku klah dia mnng then aku lwn dngn abg senior,ZAKI aku klah dia mnng then aku lwn dngn spa lgi tah x ingt la tpi mmng aku main permainan ni bnyk kli la smpai abg yg jga tmpat game 2 kata" aik!men lagi,mmng mnat pnjat2 ni ka?"ahah aku pun kata la kt abg yg jga 2" yola..ahhahah!" gelak jhat..heheheheh ...lpas aku men pa smua bdax2 lelki bru nk men permnan ni..hehehehehh tngok gmbr dbwh






    hahahah gmbr yg nmber dua ni ialah abg senior yg nmanya,Zaki..abg ni la yg aku klah main permnn ni --" hahhah serious dia hbat jgak bab pnjat mmnjat ni..hahhahaha jngn pndng rndah dngn dia ok dn ngn brani2 nk mncabar dia sbbnya dia ni PANTANG DICABAR...ahhahahahahah xD dia jga seorg photographer jgak..ahahahaahah hbat kn dia...huahuahua....gmbr dbwh plk gmbr ank cikgu math aku main dan gmbr abg snior trbng di angksa..ahhahahha


              See lasak x ank cikgu math aku??ahhah mawtaw la...hahahah gmbr yg kdua plk abg snior aku yg hot sdng trjun..ahahaahahahaah oh lupa plk nma dia AMAR SHAZRI ahahahah dia sngle or x yg 2 kna tnya dia sndri la noh....eheheheh..Lpas tnggu kmpln bdak llki main permnn ni kmi pun pergi 1 lgi pmnn yg nma dia ku dh lupa tpi mmng syiok..permnn dia mcm kt sunway lagoon jgk tpi yg ni x mggnakkn ait ttpi mnggunkn tanah..ahhahahahha..mcm mna???haha yg 2 jum kita tngok gmbr dbwah...gmbr dbwah gbr dri kmi sdngn mnuju ke situ smpai la smpai kt tmpat permnn 2..jom kita tngok sma2






      Hhahahah amcm???nmpk mcm best ja kn??heheh mmng best gila siottt,,,msa trun 2 mmng lju gila2 arh!!! mmng aku pun x taw nk trng mcm mna yg PASTI mmng best gila la..!!! xD ish kn best klu cikgu buat lgi program untuk p sini lgi..:( nk p lgi ......!!!!! x puas lgi nk men permnn yg ada kt stu....ahahhaha nmpk x aku sdng buat trokkkk --" ok smbung lgi crita,lpas kmi smua dh men permnn ni kmi pun berkmpul kt 1 kdai mkn yg ada kt dlm 2 jgk dn kmi smua mnikmati mknn yg sgt lazat iaitu nksi goreng,sndwich bersma air teh pnas,air anggur ais dn mcm2 lgi..kbtuln msa kmi berkmpul untuk mkn 2 hujn trun dngn lbat...untuk pngthuan smua,sblum kmi smua main permnn di atas bdak2 llki pergi sbhyg jumaat di masjid yg berdekatn disitu..heheh budak2 perempuan plak solat zohot dia surau yg disediakn dn berehat..;)

     Selpas main permnn ni smua dn mkn pa smua kmi pun mnaiki bas dn singg ke Masjid Terapung untuk mnukar pkaian bebas...Selpas solat dn mnukar pkaian bebas kmi pun singgh mkn mlm di Padang kota dimana tmpat yg popular org dtg ke situ...heheheh smsa smpai di padang kota ,walaupun masing2 pakat letih   main permnn yg mncbar tu,kmi smua ttap sronok dn smpat lgi berjln jln di pdng kota...aku dn kwn2 aku yg lain mcm biasa la snap2 gmbr la...hahahahah lpas snap2 gmbr pa smua kmi pun pergi la mkn di stu..kmi smua order kerang bakar dngn 1 lgi sotong kering bakar klu x slap aku la..hhahaahh,,kmi smua enjoy gila mnikmati mknn trsbut..hahhhaha jum kita tngok gmbr di bwh




       hahahah nmpk x bertapa gmoknya aku msa ni..heheheheh dn bertpa bnyknya aku mkn kerng..--" well sdap gila kut krng bkar 2...kmi mkn bersma2 dngn gmbiranya ok...hahaha lpas mkn n lepak pa smua kmi pun naik baik untuk balik ke kedah....masa 2 pun dh mlm dh klu x slap aku pukul 8 ka 9 lgu 2 la..hehehehhe..masa dlm bas msing2 ada yg tdur,ada yg dngr lgu,ada yg tngkp gmbr,ada yg bermesej dan ada yg bersmbng..majority smua bnyk yg tdo...hehehheeh..aku?aha aku x tidr pun cma dngr lgu ja....kwn2 aku,ummi,syamimi dan syazwani smua pakat2 dur akibat leth main permnn kt ESCAPE 2..hehehheh

      Lepas smpai ja kt kt skolh aku,kmi smua pakat2 blik dn ada yg tnggu waris dtg amik depa...hehehe aku msa trun2 trus blik la...Untuk pngthuan smua msa aku main dkt permnn yg pnjt mmnjt 2 kedua dua tngn aku luka smpai kluar kulit heheheh tpi aku ttap main jgak..ahhah xD walaupun dh letak plaster ttpi plaster x lekat dngn btul..hihihihih...Btw walupun letih,luka di tngn aku dan kwn2 aku smua mmng sgt2 sronok dpt pergi kt ESCAPE dan mmng best lah!haahahah see bertapa sronoknya aku smpai x taw nk trng mcm mna..hehehhe..hope lpas PMR cikgu buat lgi program ni nutuk p ke ESCAPE....ok la smpai dsini ja aku updte blog untk hri ni..bye2 ;)

Friday, February 15, 2013

Main Bowling Dan Lepak Di Menara Alor Star

         Assalamualaikum,hy!!!!srry hri ni aku updte psal aku hang out bru2 ni lewat skit sbbnya aku x dk msa nk buka blog..asyik bca buku ja..haha bca buku la sgt kn..heheheh x dk la aku mlawak ja aku sbuk on9 FB dan TWITTER dn jga sbuk lyan aik bradik aku..^^Btw aku nk crita ni pada hari Selasa,12.2.2013 aku,inta,ummi,adik ummi,ibnu dan dniel p CP...kmi men bowling..!!hahahaah series best baq ag!!!!!Kali ni aku n kwn2 aku p dngn kreta..mama aku tlng antar kn..huhuhuh..series best..Masa men bowling aku wal2 dh msok longkng :3 bnci gila!!hahahahahah Ibnu kwn aku 2 pandai cek men bowling..ahhahah Ummi pun terer jgk...ahahhahatpi yg x sngknya time kli kedua gliran aku bling bola bowling 2 x sngka bleY strike xD haahahaha..!!!!!! but the end aku dpt nmber 2 hahaahahah..intan x men pun...ahhah just pkai ksut bowling ja...wat rugi dia bayar ja..ahhahaha xD..Masa 2 kawan2 aku smua pkai pkai bju style2 aku ja tiba2 mod tringin nk pkai bju warna merah TERANG..ahahhahah xD mklumlh aku kn suka wrna merah...ahhahahh xD.Kalu x kmi smua kluaq men bowling ni hari khamis tpi dh intan nk kluaq dngn fmly dia hri khamis 2 kmi terpksa awl kn trikh kluaq men bowling kmi....ehheheheheh xD

       Masa awal2 smpai 2 aku,intan ummi dan adik ummi jln2 t dlm CP dlu..hhehe smntra tnggu Daniel(bf intan) dngn Ibnu..ahhhaha kmi bli tudung la dn mcm2 lgi.ehheheheheh...Org kt CP 2 jngn dok habaq la mmng ramai gila!! xD ahahaha btw aku terjmpa dngn afif lutfi or nma dia fb dia AFIF AARONZ..Dia kt FB hot baq ag..ahha msa kt cp 2 aku nmpk dia pkai bju klabu tpi aku mlu nk tgoq bbnya tkut slap org..huhuhuh....rmai jgk la aku jmpa geng2 hot kluaq cp ari 2...ahahhah btw jum kita tngok gmbr aku dn kwn2 aku kt tmpat bowling ;)






      Hahah amcm??nmpk mcm best kn??mmng best pun...ahahhaah gmbr msa aku men x amik sbbnya kmera aku wat hal..>< ahhahahah yg gmbr first2 2 ummi yg sdng bling bola bowling..ahahah yg kelakarnya msa giliran dia tiba2 ja msa dia nk bling bola bowling 2 dia trlpas ke blakng...ahhahahah xD series aku n kwn2 aku yg len pkat gelak kt dia..dia pun gelak jgk la..ahhahha tpi walaupun bola dia ke blkng dia ttap mnng dlm men bowling antra aku dn kwn2 yg lain..hehehehheeh xD series mcm nk ulng ja blik knngn i smua...:D Intan dngn Boyfriend dia x men ahahh x taw la knapa..intan dia dh byaq dh untuk dia tpi dia x men bf dia pulak mmng x maw men dri awal2 smpai pun..ahhahhahhahah....dkt tmpt boling ari 2 org rmi gila,mula2 segan jgk nk msok tkut trsrempak dngn budax2 hot ka or budk2 yg aku knl tpi dh kmi smua mmng nk men kmi wat muka x mlu jela..xD

      Lepas hbis men bowling kmi smua p mkn bhun sup dn lksa dkt bngunan ukir..ahahhah series sdp kut...hahaha walaupun hnya kdai biasa2 ja tp mknn dia sdap2 ^^..ahhaha kmi smua pkat jimat2 la...sbb kmi nk men gem n tngok wyg pa smua..ahhahahah.....Masa abis mkn smua kmi p bli tiket wyg crita hntu kak limah 2 pa bnda tah nma wyg 2..aku ngok ja dh intan nk tngok crita 2..klu x mmng aku x maw tngok sbbnya aku nk jln2 kt cp n nk shopping2 skit tp dh intan ajak jgak aku n ummi pun trpksa la bli jgk..^_^ jom kita tngo gmbr kmi smua mkn kt bngunn ukir xD


     
     Hahha srry gmbr ms amkn skit ja sbbnya kmera aku wat hal..aku mcm nk ketuk2 ja kmera 2...hahahahh hnya smpat amik gmbr ummi,dniel dn ibnu shja..hahahaha...Masa dlm pnggung wyg  aku dok tpi skali adik ummi dok sblh aku dn sblh adik ummi ummi..hahaha intan dok ngn bf dia la...hoho mklumlh depakn sweet couple..^_^ ibnu dia x join dia p men gem dngn spa tah aku pun x taw..ahha msa dok kt pngung 2 aku tidoq sbbnya boring...--" ya mmng ada part2 yg lwak tpi yg len bnyk boring..bgi aku la...klu bgi kwn2 aku depa smua ckp lwk...hmmm..well dh nma pun aku ni suka tdoq so, x kira tmpat la aku nk tdo kn..ahahhaha xD

      Lpas abih ja tngok wyg dlm pukul 5:00 cm 2 aku n intan pa smua p mkn kt macdi...^_^ hahaha aku hnya mkn ais krim shja haahha mklumlh nk diet..heheheh :D intan bli kntng goreng aku sebat la..aha time 2 ummi dn adik dia dh blik dh abh dia mai amik..heheheheh hbis lepak kt macdi aku kol mak aku sruh dtg amik aku n intan...Masa mk aku amik mak aku ajak aku p mnara sbbnya adik bradik aku pa smua tngh lepak2 kt stu so intan pun ikut aku skali la p menara...hahahaah..xD Masa smpai kt mnara aku dn intan berpsh dngn mak aku sbbnya kmi nk ronda2 kt stu..Kbtuln msa kmi ronda2 kt mnara kmi berdua mpa ummi dn adiknya..ahahah so pa lgi klu buka kmi jln skali dn amik gmbr skali..nk tngok..??jum kita tngok ^^










    Hahahhaha acewah srry pkaian aku agak over sgt kn..ahahha nk wt cm na dh mmng aku jnis cm 2..:P msa kmi p sna kbtln mpa geng nasyid mna tah aku x knl so kmi pun amik jela gmbr dngn depa smua..hahhahah see gmbr yg last skli 2 laki yg nsyid dok sblh aku 2 msa amik gmbr 2 tnya aku aku dok mna so aku bgitaw jela yg aku dok area2 sni jgk..ahhahaha xD then dia ckp ow....smbil snyum!! ahhahahh btw gmbr2 yg aku,intan dn ummi wt muka pelik2 2 sbnarnya kmi tngh bosan!!!! ^_^ that's why la kmi jdi lagu 2..ahhahahha.....Series knngn aku msa ni mmng aku x kn lupa sbbnya knngn ni sgt mngembirakn aku..^_^..oh!!tdk lupa jgk nk kasi taw gmbr yg intan cium aku 2 x brmkna aku ni LESBIAN ok!!!!aku seorg wnita tulin ok cuma prngai ja yg agak kasar skit..heheheheh xD so,amcm post aku untuk hri ni??best x??x best sdah la yg pnting hri yg aku p time ni mmng amat mnyeronokn...xD ok la smpai dsni aku updte untk hri ni..bye2 ^^