LIKE! LIKE! LIKE!

Thursday, October 31, 2013

Hari Terakhir Persekolahan Tahun 2013 :(

         Assalamualaikum,hy!Hari ni aku nk crita sikit pasal tajuk di atas iaitu hari terakhir persekolhan thun 2013...Hmmm seriously aku sesangat la sedih sbb nya thun ni la last aku dpt jmpa Alip dan kwn2 yg lain....Hmm...Alip akn brpndh di Changloon,kwn2 yg len akn amik haluan masing2 iaitu ada akn pergi ke skolh len ada yg stay dan ada yg akn pindh...Tobat sedih kut :/ Dh la cuti skolh dh start,,so agak hppy dan sdih jgak la...yg hppy nya sbb aku akn cuti almost 2 month and yg sedihnya aku akn rndu kwn2 aku,dan x dpt jmpa setiap pgi..:') 23 hari bulan 12 ni pulak tibalah masanya untuk tau result PMR aku..OMG!!! Serious ketaq  dik!dik!dik! baq ag!!Hope aku dpt result g cemerlng dan dpt prgi ke skolh yg lbih baik..klu x dpt skolh yg lbih baik pun maybe akn stay skolh skrg ni or ikut mak aku pergi skolh kt KL :'( . Aku dan badrina cadang nk p skolh sains pokok sena...x taw akn dpt ke x?hope dpt la..:'( Hari ni jgak aku n the geng mnggila di pusat sumber bersma cikgu ani iatu cikgu perpustakaan..huhuh jum kita tngok gmbr kmi mnggila di webcm lptp aku...ahhahah xD





        Hari ni disbbkn hari terakhir persekolhn untk thun 2013 ni skolh aku wt aktiviti mcm2..tpi aku,badrina dan filzah hnya msuk pertndingn reka cipta dngn mnggunakan bhn kitar semula..haha tobat lawak!sbbnya aku buat penguin dngn mnggunakn botol..hahaahha xD tpi nk wt cm mna kmi x dpt hadiah...hmmm.....yg lgi mlawakkn aku bila cikgu yg judge rekacipta aku cikgu kata"Penguin ni gemok dan comel mcm kamu cuma dia lgi chubby"ahhahaha xD hadoiiiii....cikgu mcm tau2 ja kwn2 skolh pakat2 dk bgi gelaran aku sbgai "PENGUIN" ahaha xD knngn ni mmng aku x kn lupa smpai bila2..hahahah xD nak tngok x hasl reka cipta aku gabungan dngn reka cipta badrina dn filzah...jum kita tngok...aha xD

     Hahhaha ! lawak kn???? xD hehehhe aku hnya rekacipta si penguin tu ja..yg len smua rekaan badrina dn filzah....hahahahah xD....cikgu mat izitu cikgu kaunseling dia ckp penguin tu muka mcm muka aku ja...ahahhaha xD ahha acm?comel x penguin aku reka???hahahahah xD lpas kmi buat reka cipta ni kmi lepak2 kt pusat sumber sekolh..lpas aku mula la wt video gila2 dngn alip tpi sorry sbbnya x dk suara,,,hnya nmpak reaksi kmi dua ja..nk tngok x?ahhahhahah jum
video
     Hahah!!!gilakn kmi berdua..haha klu x nk ajak badrina wt video ni tpi dh badrina dk sebok men fb ja...hahhahaha xD.....Alip sbnarnya dia malu nk wt tergegey mcm aku..ahahhah tpi dsbbkn dipaksa sruh buat..ahahahahah xD klu da spa2 yg x suka tngok ni smua long jngn dtg tngok lgi blog aku..trima kasih...^^ aku hnya nk kongsi pa yg aku buat untuk hri ni...so bkn sja2 gedik nk buat smua ni..:D btw lpas aku wt video gila ni aku mula la dtg prangai aku yg gila2 dn tergegey ni iatu aku tngkp gmbr wan,badrina dn kwn2 yg len msa kt PSS xD nk tngok x??haha jum2


         Hahha ! nmpk brtapa tergegeynya aku bila bergmbr dngn kwn2..--"hahahha so what?ada aku kesah !so inilh gmbr thun terakhir persekolhn aku pada thun 2013 ni..^^ thun ni bnyk sungguh knngn manis dn knngn pahit,,:') sgala memori untk thun aku aku akn ingt sllu..:') x sngka btul thun 2013 ni nk abih dah..dn aku pulak x sngka akn masuk form 4 ahahhaha xD lgi brapa thun g aku nk skolh..hahhahaahha lpas abih skolh mnngh msuk universiti pulak..ahhaahah xD nmpk x ketergegey dia disitu..huhuhuh ! xD  so smpai dsini jela aku updte untuk hari ni dan kisah hri terakhir aku skolh..:)) so,,,take care smua ....:) bye2

Tuesday, October 22, 2013

Rindu dekat spupu kecik ni Ainul Mardhiah

      assalamualaikum,,,hah~!!!todia2..!!mai dah cek bedah ni...ahahhahah......xD hri ni dsbbkn aku bosan dk rumah dan x taw nk buat benda pa,,,,aku updte la blog aku yg cun melecun ni...!!! hah!!!~ todia2!!!! dia pelan nak menggila dh...hahahah xP hri ni aku nk crita yg aku bru lega dri demam+batuk & so on la....ahhaha x)aku x p skolh bnyk hri dh.....hmmm rndu pulok dkt kwn2 skolh aku..ahaha xP *buat trokk :P Esok bru aku bley p skolh...yahooooo!!!!!! kbetuln esk alip n the geng ada lwn futsal dkt skolh aku so,,,bley tngok jgak....ala mklumlh sjk lpas pmr ni kn kmi (budk2 pmr) bebas dh bukn mksd aku bebas bley pkai bju t shirt msuk skolh i mean dh x blajr dh la...huhuhuhuhuh x) tpi bila p skolh ja x ley bwa fon walaupun lpas pmr :( but it'sokay aku still bley jmpa kwn aku pun dh mnggembirakn aku..:)) Hari tu aku ada twit dngn Aishah Shukri dan nk ajak la dia hang out bila2 dia free,,,then dia ckp x taw lgi sbbnya kwn2 skolh dia pun ajak hang out jgk...so,,aku just say ok jela....huahuahua x) hope dpt kuar ngn dia la sbb kmi dh x jmpa brapa thun dh.....hmmmmm......

       Hari ni jgak aku nk crita yg aku rndu dkt sepupu perempuan kecik aku iaitu Ainul Mardhiah...dia aku pun x taw brapa thun n brapa buln..but dia sesangat la comel.....kdg2 bila dia pkai bju leopard aku nk tergelak pun ada dh la muka chubby dia n snyum comel2 dia tu buat aku rsa mcm kucing comel....huahuahu......mata dia bula mcm pkai lens kdg2 muka dia mcm zamn aku kecik2 pun ada.....huhuhuhu...^^ by the way,horhhh~! dia speaking pulokkk! xD ahahahhahah.......by the way spupu kecik aku ni dia cerdas gila kut....klu aku dkung ja dia dia mesti buat lembik bdan dia sbb nk lpaskn diri dri aku...--" dia ni suka men sorg2 :3 tpi dia mesra dngn smua org...serious comel kuttt!!!!! >,< ahahha jum kita tngok gmbr spupu kecik aku ni..ehehheheeh

 
  Haha amcm???comel dk????hehehehe bju ni la yg aku ckp gerammm tu!!!>,< comelll siot..mcm korea x??ahhaha prasan p sat :P yg ckp spupu aku ni x comel tu tlong balah dri blog ni ok..trima kasih..:) heehheeheh bdak ni la yg aku ckp aku rndu ni...ahhaahh rndunyaaaaa!!!!!!!! >< ada bnyk lgi spupu aku tpi yg pling rndu skali budak kecik ni la...hahahahaah xD serious miss her so much.......so....smpai d sini jela kut aku updte untuk hri ni hehehehehehe  aku nk p lipat kain sat...ahahahah hah!!!!!nmpk x???? rjin x aku..??ahhahaah maw taw arrrr.....so,,,,,,,,tula.........minta maaf klu tersilap kata ka pa noh...huhuhuhu mcm rya la pulokkk ahhahh ok pmbca blog aku ni take care ok....love korg smua....assalamualaikum...:)

Wednesday, October 16, 2013

PMR is OVER !!!!!!!

     Assalamualaikum,,:) hy!!! alhmdulillh PMR dah abis dh....fuhhh!!!soalan pun bleh than jgak noh..!!! trutama kertas math paper 1..hehhehehtpi paper 2 math snng gila..:Deheheheh dsbbkn pmr dh abis dh s aku bley enjoy la puas2..!!!! >,<" yeayyyy!!!!!!! heheheh laptp dpt blik,kunci motor pun dpt blik,broadband pun dpt blik apa lgi yg x dpt??hehehe bley diktakan smua dpt blik...hehehehhe....First skali nk ckp slmat hri rya noh..heheheh walaupun dh lepas dh tpi nk wosh jgak..huhuhuhu so what???? da prob? klu da prob set tempat untuk bertumbuk...ahhahahaha im just kidding ok..! heheh amboiiii....speaking pulok budak yg lahir kt lngkawi ni...ahahhaha xD...hari ni aku demam..~ :( tpi ok jgak dmm ni sbbnya ada yang tlong buat bubur and caring about me...hehehehheh xD ish aku ni sjak lpas PMR ni aku keja nk speaking ja..ahahhah so what? x slhkn....kemarin hri rya korban so mesti pkat2 dok mkn dging lembu je noh..jngn jdi lmbu sudh...ahah xD

     Dup!Dap!Dup!Dap! bila trbyng masa nk p amik result pmr nnti...ehheheeheh xD hope aku dpt pling lekeh pun 6A pun jdi la...ahhahaha xD ya allah!! rsa syiok la pulok bila tulis kt blog aku yg cntik ni..!!ehheeh ala mklumlh aku kn dh lma x updte blog...hehehehe....hmmmm see bila aku dmm mcm ni kdg2 tu rsa bosan jgak sbbnya x dpt naik motor..:( but it's okay nnti sht la ni..huhuhuh xD ......bila PMR dah abis cm ni aku rsa mcm rjin pulok nk stdy..ahahahahah 2 la msa sblum2 ni mlas sgt nk stdy la pa la......see skrg bru galok nk pgang buku...aiyooooo!!!!! apa la aku ni pmr dh abis buat pa lagi nk bca buku.....hahahah xD time2 demam cm ni smbil dngr lgu2 jiwang tringt pulok aku knngn2 aku ngn kwn2 aku .....i'm always forgive u :) acewah ayat trokkkk....."aku tau hang trpksa kn....:) klu x trpksa pun aku paham..."hehehe ish pa yg aku mngarut ni..huhuh ni la akibat bila aku sdng demm.......skrg ni dah x dk dah gmbr2 hang out dngn kwn2,x dk lgi crita2 yg hppy dngn kwn2 ,x dk lgi crita yg kelakar dngn kwn2 sbbnya smuanya dh berakhir...mungkin smua dh tahu kut kn.,???so x pyh la crita lgi......:) kita tutup buku lma dan buka buku bru kn..:) lgi pun dah nk dkt hjung thun dh pun...hadoiii touching la pulok bila ckp cm ni...:') ahhahaha xD...next year aku dh 16 years old...so aku mkin lma mkin tua la....adoiiii x sngka sunggoh....xD....

     fuhhh!!!! thun ni jgak aku rsa pasti ada bnda yg sedih dok????ahhahahah nth la....aku men teka ja...ahhahaha xD......btw skolh aku lpas pmr ni depa da wat mcm2 aktiviti....hmmm tpi tula...bnyak pljr yg x dtg..:) ahhaahha xD......so,,,smpai dsini ja kut aku updte untuk hri..sbbnya x dk point dh nk talking2...ahahah xD...so,,,,,mohong maaf la klu ada yg trsinggung prasaan ka,,,skit hti ka,,or wht ever la noh..! heheheheh smoga kita jmpa lgi..bye2!!!!!